Mexico

Oaxaca


K​ort og godt

  • Indbyggertal: Ca. 150.000 fastboende indbyggere.
  • Sprog: Spansk
  • Fun fact: Oaxaca er det historiske hjem for det oprindelige zapoteker- og mixteker folk.
  • Eurostudy anbefaler: Et besøg i byens majestætiske Catedral de Oaxaca, som ligger på byens centrale plads Zocalo, og hvor du vil bliver betaget af byens kultur.  
  • Det skal du spise i Oaxaca: Området omkring Oaxaca er kendt for deres kakaoproduktion. Så nyd en kop varm kakao, mens du betragter denne smukke by.

Hvilke programtyper tilbyder vi i Oaxaca

Oaxaca - Mexicos skønneste koloniale by

Byen Oaxaca er beliggende i Oaxaca-dalen i Sierra Madre del Sur-bjergene, og den er omgivet af delstaterne Puebla, Veracruz, Chiapas og Stillehavet mod sydvest. Oaxaca er beliggende ca. 500 km syd for Mexico City, og byen kan byde på et dejligt mildt klima grundet den specielle placering på hele 5.000 meter over havets overflade. Oaxaca er meget rig på historie og kultur, og det er en fascinerende destination, hvor du kan opleve ældgamle civilisationer, kolonialkunst og arkitektur og mange spændende kulturelle traditioner. Du behøver ikke at være bekymret for sikkerheden i byen, for Oaxaca er en af de sikreste mexicanske turistdestinationer, du kan vælge.

Byen blev grundlagt helt tilbage i år 1529, men området har været beboet siden forhistorisk tid. Selve byplanen er meget klassisk for en koloniby, med sit Zocalo (torvet), omgivet af byens smukke katedral og offentlige bygninger. Mange af byens flotte bygninger stammer fra kolonitiden, helt tilbage fra det 16. århundrede, men er nu blevet udsøgt restaureret og huser nu gallerier, museer, hoteller og de lækreste spisesteder.

Byen er den perfekte destination, hvis du ønsker at opleve en ægte traditionel mexicansk stemning og den venlige befolkning, og en af de mest charmerende mexicanske byer. Byen har en fantastisk kulturel og historisk rigdom, og grundet især byens mageløse arkitektur, er byen på UNESCO eftertragtede liste over verdenskulturarv. Grundet det medlemsskab er byen naturligvis et meget populært turistmål i Mexico.

Oaxaca er en destination, hvor historien fylder rigtig meget, dette ses i dagligdagen gennem blandt andet de mange lokale fester, madkunst, kunsthåndværk og byens mange hyggelige markeder. Blandt de mange fester der bliver afholdt året rundt, er der visse, der skiller sig særligt ud, f.eks. Guelaguetza (dagen for de døde) og Noche de Rabanos (natten for radiser). Lokalbefolkningen elsker at feste og de benytter enhver lejlighed til at skabe fest og farver i gaderne.

Derudover er den smukke by kendt i hele Mexico for sit vidunderlige køkken med kulinariske specialiteter, som fx muldvarp, en skøn sauce lavet af chili og et væld af andre ingredienser, den lokale ost kaldet quesillo, store tortillas kaldet tlayudas og krydrede stegte græshopper kendt som chapulines . Hvis de dejlige specialiteter ikke lige er dig, så kan det anbefales at afprøve en traditionel mexicansk varm chokolade eller en mezcal, en alkoholholdig drik, der ligesom tequila, er lavet af agaveplanten.

Har du interesse inden for lokalt kunsthåndværk? Så er Oaxaca lige stedet. Mange af landsbyerne omkring byen har specialisteret sig i forskellige former for kunsthåndværk, primært udført i keramik, tekstiler, træ og tin. Der er rig mulighed for at købe de mange flotte kunstværker i byens butikker og markeder, eller du kan selv gå på opdagelse i de små landsbyer og samle inspiration på de mange spændende værksteder.

Så alt i alt - et ekstraordinært køkken, unikt håndværk, fascinerende arkæologiske steder, kolonial arkitektur, hyggelige landsbyer og den venlige lokal befolkning med rodfæstede traditioner er alt sammen med til at gøre Oaxaca en af de mest fortryllende steder at besøge i Mexico - og et sted du ikke må gå glip af!

Sprogskolen i Oaxaca

​Sprogskolen i Oaxaca har en skøn central beliggenhed i hjertet af Oaxaca´s smukke bycentrum, kun to gader fra det gamle, berømte kloster Santo Domingo, og fire gader fra byens hyggelige torv. På baggrund af den centrale beliggenhed er sprogskolens studerende i tæt afstand til byens mange spændende cafeer, kunstgallerier, museer og forretninger.


Sprogskolens bygning er bygget i den lokale byggestil, og den tilbyder foruden de gode undervisningsfaciliteter en fantastisk patio der benyttes til fx fester, salsaundervisning og som naturligt mødested for sprogskolens internationale studerende i pauserne.

Sprogskolen i Oaxaca er en af de mest anerkendte og seriøse private sprogskoler i Mexico, og den har en lang række internationale og nationale godkendelser og anerkendelser bag sig.

Praktisk

Da visse vaccinationer anbefales før en rejse til Mexico, henviser vi til de vaccinationsanbefalinger, som er udarbejdet af Sikkervaccination.dk. Alternativt kan man kontakte seruminstituttet eller egen læge for at få nærmere information herom.

Programinfo og tilmelding

Se link(s) til side(r) med specifik programinfo under kortet herover. Har du yderligere spørgsmål til programmet, kan du med fordel tage et kig på vores FAQ-side med ofte stillede spørgsmål og svar. Tilmelding sker ved at udfylde vores tilmeldingsformular samt indbetale depositum - se vores tilmeldings- og betalingsbetingelser her. Du kan også læse om processen fra tilmelding til afrejse her.​​

​​

Adresse

Amager Strandvej 392, 3. tv 

​2770 Kastrup

Kontakt info

Tlf.: 56 71 65 66

E-mail: eurostudy@eurostudy.dk